Elektriker är svårt att hitta i Stockholm

Att hitta en duktig elektriker i Stockholm är inte alltid helt enkelt. Det får man ofta befara när problemet redan uppstått det sällan är en sådan tjänst man planerar för i förväg. Dels så är

Att hitta en duktig elektriker i Stockholm är inte alltid helt enkelt. Det får man ofta befara när problemet redan uppstått det sällan är en sådan tjänst man planerar för i förväg. Dels så är det så att alla elfirmor inte arbetar mot privatpersoner men även om dem gör det så är det inte säkert att dem har tid. Det är inte ovanligt att behöva boka en elektriker minst en vecka i förväg, utan mer vanligt än ovanligt. Elektriker tillhör den yrkeskategori som har förmånen att kunna välja fritt bland kunder då det finns ett ständigt behov av någon som kan el. Oavsett om det så rör sig om att sätta upp en lampa eller installera en ny dimmer. I och med de krav och regler som finns för elarbeten så är det inte heller tillåtet att göra alla elarbeten själv, då man annars riskerar att inte försäkringar täcker eventuella framtida el-problem.

Viktigt att tänka på när man anlitar elektriker

I få andra branscher passar ordspråket ”rekommenderar väger tyngst” som när det kommer till elektriker. En duktig elektriker har alltid mycket att göra. Med det sagt, finns det saker som är viktiga att tänka på när man anlitar en elektriker? Självklart är det så. En första sak är att säkerställa så att elfirman är ansluten till Elsäkerhetsverket. På deras hemsida kan man som privatperson eller företag knappa in firmans org-nummer och snabbt få en bekräftelse på att företaget är anslutet. I stundens hetta är det lätt att glömma detta men det är trots det viktigt att göra då försäkringsbolag bland annat kan ställa som krav att företaget man anlitat är anslutet. Det finns tyvärr många företag som inte är anslutna och såklart inte påpekar detta för kunder och skulle ett problem uppstå i framtiden så är det inte säkert att försäkringsbolaget betalar ut någon ersättning då.

En annan viktig sak när man anlitar en elektriker, utöver att man kontrollerar timpenning, är att se till så att man får en offert på arbetet där det tydligt specificeras vad kostnaderna är. Har man inte koll på både arbetskostnad samt materialkostnad så är det inte ovanligt att när väl fakturan dimper ner i brevlådan så kommer den som en chock. Kom ihåg att du som privatperson ofta är berättigad till ROT-avdrag när du anlitar en elektriker.

I Stockholm finns många elektriker

Om man då bor i Stockholm men inte känner eller har någon rekommendation om en duktig elektriker, hur gör man då? Att googla runt brukar kunna vara ett bra alternativ och en firma som dyker upp om man söker på elektriker stockholm är Elektropartner. Elektropartner är ett företag som funnits i många år och innehar alla lämpliga certifikat som krävs för att få utföra elarbeten. Listan med nöjda kunder är många och dem lämnar alltid garantier på utförda elarbeten i Stockholm och bör betraktas som en seriös aktör.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *