Förberedelser inför besiktning i Stockholm

Om du bokat en besiktning av ditt hus i Stockholm kan du göra vissa förberedelser för att underlätta processen. Syftet med att besikta huset är att få en så rättvisande bedömningen av husets skick som

Om du bokat en besiktning av ditt hus i Stockholm kan du göra vissa förberedelser för att underlätta processen. Syftet med att besikta huset är att få en så rättvisande bedömningen av husets skick som möjligt. För att få det är det viktigt att du gör det så lätt som möjligt för besiktningsmannen att utföra sitt jobb.

Samla information om husets skick

För att få en så rättvisande Marknadsförd besiktning stockholm som möjligt måste du vara fullkomligt transparent med besiktningsmannen. Samla dokument och information om utförda renoveringar och åtgärder i huset som du sedan kan framföra till din besiktningsman. Det är viktigt att du berättar om alla åtgärder och förändringar som har utförts i huset för att besiktningsmannen ska kunna göra en rättvis bedömning. För att besiktningsmannen ska kunna komma åt alla utrymmen i huset bör du flytta undan eventuella saker och göra framkomligheten så lätt som möjligt. Om besiktningsmannen inte kan komma åt överallt riskerar du att behöva betala för ett återbesök.

Var öppen under besiktning Stockholm

Under besiktningen av ditt hus i Stockholm ska du vara så tydlig som möjligt. Försök absolut inte dölja några fel eller brister i huset då det kommer komma fram förr eller senare. Om du redan känner till skador och brister i ditt hus sedan tidigare kan du berätta det för besiktningsmannen innan besiktningen drar igång. Om du försöker dölja fel eller brister som inte upptäcks av besiktningsmannen kan det leda till framtida komplikationer. Om du säljer din bostad i Stockholm kan du bli anklagad för att dölja fel. Förvisso har köparna undersökningsplikt när de köper din bostad men komplikationer kan uppkomma om du försöker mörka skador eller fel i ditt hus. Det är bäst att vara ärlig från början för att få en rättvisande husbesiktning i Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *